POOR THINGS


 Romantiikka, Sci-fi, Oscar-ehdokas, Kriitikoiden suosikki    I     2h 21min  I    12.01.2024    I  AUDIO englanti     TEKSTIT suomi


Elokuvantekijä Yorgos Lanthimos ja tuottaja Emma Stone tuovat valkokankaalle mielikuvituksellisen tarinan Bella Baxterin (Stone) uskomattomasta evoluutiosta. Bella on nuori nainen, jonka nerokas mutta omintakeinen tiedemies tri Godwin Baxter (Willem Dafoe) herättää henkiin. Aluksi Bella on innokas opettelemaan elämää Baxterin siipien suojassa. Elämänjanossaan hän kuitenkin karkaa sliipatun ja paheellisen lakimiehen Duncan Wedderburnin (Mark Ruffalo) mukana myrskyisälle matkalle halki mantereiden. Sen myötä aikansa ennakkoluulot karistaneesta Bellasta kasvaa vankkumaton vapauden ja tasa-arvon puolustaja.

Poor Things voitti Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon ja se sai Suomen ensiesityksensä tuoreeltaan Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin R&A-gaalan elokuvana syyskuussa. Emma Stone palkittin Golden Globella suorituksestaan parhaana naisnäyttelijänä komediassa tai musikaalissa. Elokuva voitti myös parhaan elokuvan (komedia tai musikaali) Golden Globe -palkinnon.

Elokuva on kielletty alle 16v. Täysi-ikäisen seurassa sallittu 13v täyttäneille. Elokuva voi aiheuttaa ahdistusta. Sisältää väkivaltaa ja seksiä. 

Näyttelijät:

Emma Stone
Mark Ruffalo
Willem Dafoe
Ramy Youssef
Jerrod Carmichael
Yorgos Lanthimos